0

Mijn winkelwagen

Inhoud: € 0,00

<< Terug

Een bezoek aan Inhorgenta sieradenbeurs Munchen 2014


Inhorgenta 2014 was behoorlijk indrukwekkend. Voor ons de eerste keer en met de bedoeling om te zien wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in de sieraden markt.

1200 exposanten verdeelt over 7 hallen is gewoon te veel om in een weekend te bekijken. We hebben ons deze keer beperkt tot de merken die we kennen en de exposanten die met ware kunstwerken de aandacht wisten te trekken. Sokolov kenden we al maar wij zagen voor het eerst de zilveren valk die geheel uit zilverdraad is opgebouwd. Met dit stukje vakmanschap laten ze duidelijk zien dat ze de kwaliteiten bezitten om iets te maken dat mooier en beter is dan de concurrentie.

De ontmoeting met Olga Ribler was warm en enthousiast. We kwamen aan de stand en liepen gelijk naar de Rose Collection ringen die we zelf zo graag in het assortiment willen opnemen. Al snel werden we aangesproken door een vriendelijke dame die geïnteresseerd vroeg waar we vandaan kwamen. Op het antwoord dat Opperdoes ongeveer 40 kilometer ten noorden van Amsterdam ligt, antwoordde ze dat hun Nederlandse vertegenwoordiger even een uurtje weg was en als we om een uur of twee terug zouden komen hij zeker aanwezig zou zijn. Toen we afspraken om over een uur of anderhalf terug te komen als “Djeroon from Holland” terug was kwam een charmante donkerharige vrouw met een modieuze bril aan lopen die direct tegen ons begon te praten.

“Fortezzia? Are you from Fortezzia in Holland?”
“Yes, we are Aad en Wendy.”
“Oh my god. I am so happy to meet you. Thank you for coming. Where is Cynthia? I am so happy with her work. She is so talented. Have you seen our displays? We used her pictures for our new displays and her work is on the cover of our 2014 catalog.”

En tegelijkertijd overhandigde ze haar catalogus van 2014 met Cythia's overzicht foto van de collectie op de omslag. Ja, daar kon je niet meer omheen. De overzicht foto die wij in de slider van website hebben gebuikt staat duidelijk zichtbaar met Cynthia's naam en logo op de omslag. Daarna werden we overladen met complimenten en was het direct telefoonnummers uitwisselen en E-mail adressen instellen op de telefoon.

Aan het begin van de middag nam Jeroen ons op sleeptouw en introduceerde ons bij  leveranciers en andere fans van Cynthia's werk. Productfotografie schijnt een vak apart te zijn, maar als het om sieraden gaat blijken de meeste fotografen af te haken omdat het zo vreselijk moeilijk is om sieraden iets begeerlijks te geven als ze op de gevoelige plaat worden vast gelegd. Frits van Esse kwam breed lachend op ons afgelopen en wees direct op de poster waar de Vintage ring die Cynthia heeft gefotografeerd groot op afgedrukt staat. Ook hij zit al meer dan 20 jaar in het vak en heeft de groots mogelijke moeite om iemand te vinden die zijn sieraden kan fotograferen zodat ze 'begeerlijk' worden. Jeroen heeft duidelijk niet overdreven toen hij zei dat Cynthia een bijzonder talent heeft.

De rest van de middag hebben we doorgebracht met Jeroen en Mirjam, zijn vriendin en aanstaande echtgenote. Heel gezellig en lekker los praten over alles wat ons bezig houd en wat ons zo aantrekt in de sieraden markt. We eindigde de middag bij Helveco omdat ik aangegeven heb dat ik een horloge merk wil voeren dat nog niet bekend is in Nederland. We raakten in gesprek over de ideeën die ik heb om een nieuw merk in te introduceren. Ik wil iets dat apart is en aanspreekt omdat het mooi en modern is, maar ook omdat het de uitstraling heeft van de kwaliteit waar een nieuw merk in Nederland aan moet voldoen. Het was een leuke bespreking waar we allemaal enthousiast van werden. Wissam en Thomas nodigen ons uit om 's avonds met hun te gaan eten.
“That's an offer I can't refuse!”

 Thomas heeft tijdens zijn studie tijd in München gewoond en nam ons mee naar een echt traditioneel Beiers restaurant waar mensen aan lange tafels, met grote pullen bier, zit te eten. De bediening zag er prachtig uit in hun Dirndl. Ik heb heerlijk gegeten maar dat schijnt nooit een maatstaf te zijn of het ook lekker smaakt. Van de rest van mijn tafelgenoten weet ik het niet zeker.
Voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

Written by Aad - 19-02-2014 09:54

Laatst geupdate op: 28-02-2014 13:34

Tags: sieradenbeurs, inhorgenta2014

De vreugde van een geschenk zit niet in de waarde.
De waarde van het geschenk zit in de vreugde.
Dat maakt een sieraad tot het mooiste geschenk.

Fortezzia (2014)